Vier Russen gered nadat boot kapseist in Mueang Phang Nga

Phang Nga-

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Het Ao Phang Nga National Park in het subdistrict Pan Yee vertelde de Phuket Express dat op zaterdag (23 december)rd) kregen ze bericht dat een langstaartboot ten oosten van de Talu-berg in het nationale parkgebied was gekapseisd.

Vier Russen, één man en drie vrouwen, een Thaise gids en een bootkapitein werden drijvend in zee aangetroffen. De gekapseisde langstaartboot werd vlakbij gevonden. Ze droegen allemaal reddingsvesten. Ze werden gered en veilig teruggebracht naar het land.

Het onderzoek naar wat er is gebeurd, was op het moment van schrijven nog gaande.

Soortgelijke incidenten onlangs in het zuiden en Pattaya:

Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij het eiland Ang Thong.

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in het district Khuri Buri.

Een catamaran met 29 mensen aan boord, waarvan het merendeel buitenlandse toeristen, kapseisde vanavond, 23 december 2023, nabij Dongtan Beach nadat hij tegen zonsondergang van Koh Larn was gekomen. Er waren zes lichte verwondingen.

Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.