Buitenlander en Thai vermist nadat boot kapseisde in Khura Buri, Phang Nga

Phang Nga-

Eén buitenlander en één Thai worden nog steeds vermist nadat een duikboot kapseisde in de Khuri Buri-district.

Het Thai Maritime Enforcement Command Center vertelde de Phuket Express dat om 9 uur op zaterdag (00 december).rd) kregen ze van een lokale boot bericht dat een duikboot kapseisde nabij het Torinla-eiland (Khai-eiland), ongeveer vier zeemijl ten zuiden van het Surin National Park.

De boot vervoerde 14 toeristen die waren vertrokken vanaf de Thap Lamu-pier in het Thai Mueang-district om te duiken nabij het eiland.

Een lokale boot heeft twaalf mensen gered, een combinatie van toeristen en bemanningsleden van de boot. Eén buitenlander en één Thai worden echter nog steeds vermist. Er werd een zoekactie gelanceerd door de Koninklijke Thaise Marine.

Soortgelijke incidenten onlangs in het zuiden en Pattaya:

Ongeveer zeventig toeristen werden geëvacueerd nadat er water in een nachtveerboot was gelekt voordat deze uiteindelijk zonk nabij het eiland Ang Thong.

Vier Russen en een Thaise reisleider zijn gered nadat een boot kapseisde in Mueang Phang Nga.

Een catamaran met 29 mensen aan boord, waarvan het merendeel buitenlandse toeristen, kapseisde vanavond, 23 december 2023, nabij Dongtan Beach nadat hij tegen zonsondergang van Koh Larn was gekomen. Er waren zes lichte verwondingen.

Een toeristische speedboot, “Bandaya 19”, kapseisde nabij het eiland Bubu, ongeveer 3 km van het eiland Lipe in Satun, zondag (24 december). De boot vervoerde 73 toeristen, waaronder 3 kinderen en 4 bemanningsleden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.