TTB Analytics voorspelt de historische groei van het toerisme in Thailand voor 2024

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Economisch prognosebureau “TTB Analytics” voorspelt dat het binnenlandse toerisme in Thailand in 2024 voor het tweede achtereenvolgende jaar geschiedenis zal schrijven, met een geschat aantal toeristen dat 292.1 miljoen bezoeken zal bereiken.

Uit een diepere analyse blijkt echter dat 2024 mogelijk het hoogtepunt zou kunnen zijn, omdat de demografische structuur van de reizende bevolking – tussen de 25 en 65 jaar – voor het eerst in meer dan dertig jaar een fase van achteruitgang ingaat.

Dit vereist strategische planning en ontwikkeling van het binnenlands toerisme om de uitdagingen aan te pakken. Het lopende ‘Unseen Thailand’-project, dat minder bekende bestemmingen promoot, staat voor een cruciale vraag: of deze nu bezochte plaatsen hun aantrekkingskracht kunnen behouden en ‘Revisit Intention’ kunnen aanmoedigen.

Om duurzame groei van het Thaise toerisme te garanderen, stelt TTB Analytics verschillende strategieën voor. Eén benadering is om natuurlijke attracties met elkaar te verbinden om bestaande attracties te verbeteren en te verheffen. Het stelde voor om onderling verbonden reiservaringen te creëren in nabijgelegen gebieden op basis van geografische, historische of culturele banden, en zo boeiende reisverhalen te creëren die een blijvende indruk achterlaten.

Het bureau stelt ook voor om ‘Culturele aantrekkingskracht’ te bevorderen door artistieke werken onder de aandacht te brengen die de diverse levensstijlen van verschillende gemeenschappen weerspiegelen, geïllustreerd door de materiële cultuur en voortgestuwd door spirituele en culturele overtuigingen.

Ten slotte adviseert TTB Analytics om andere doelstellingen in het toerisme te integreren, aangezien de meeste reizen voor ontspanning zijn, wat de kans op herhalingsbezoeken kan beperken. Daarom zou het combineren van toerisme met andere speciale interesses, zoals het succesvolle medische toerisme in Thailand, de aantrekkingskracht kunnen vergroten en een aanhoudende belangstelling voor toerisme kunnen stimuleren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.