Thailand verwelkomt in 26.4 2023 miljoen buitenlandse toeristen na een lang nachtleven en beschikt over een recordinkomen

Nationaal—

Op 20 december 2023 maakte mevrouw Sudawan Wangsuphakijkosol, de Thaise minister van Toerisme en Sport, publiekelijk bekend dat het cumulatieve aantal buitenlandse toeristen van 1 januari 2023 tot 20 december 2023 26,455,680 mensen bedroeg, wat een inkomen genereerde van meer dan 1.1 biljoen baht. .

De top vijf van nationaliteiten die Thailand bezochten waren Maleisisch, Chinees, Russisch, Koreaans en Indiaas. Meer dan 104,838 Maleisische toeristen bezochten naar verluidt Thailand de afgelopen week, van 11 tot 17 december, omdat het een schoolvakantie was in Maleisië, zei Sudawan.

De minister van Toerisme verklaarde publiekelijk dat er positieve feedback was van buitenlandse toeristen over de langere nachtlevenuren tot 4 uur in bepaalde gebieden, zoals Bangkok, Chiang Mai, Pattaya, Phuket en andere gebieden.

De relevante instanties hadden gegevens verzameld over de onlangs uitgebreide uitgaanswijken en hielden de impact van dergelijke maatregelen nauwlettend in de gaten, merkte Sudawan op.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.