Het ministerie van Binnenlandse Zaken overweegt uitbreiding van het nachtleven in andere provincies

PERSBERICHT:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Thailand heeft herhaald dat het nodig is om de proefgebieden te beoordelen waar uitgaansgelegenheden tot 4 uur open kunnen blijven, voordat uitbreiding naar andere provincies of uitbreiding van de openingstijden tijdens het nieuwjaarsfestival wordt overwogen.

Anutin Charnvirakul, vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, zei dat verdere evaluatie nodig is om te beslissen of de openingstijden voor alcoholverkoop moeten worden verlengd. Momenteel mogen pubs met een vergunning open blijven tot 4 uur, maar de verkoop van alcohol is beperkt tot middernacht volgens de Alcohol Control Act.

Daarnaast zei minister Anutin dat hij met de premier zal overleggen over de mogelijkheid om het aantal aangewezen gebieden met verlengde openingstijden voor uitgaansgelegenheden tijdens het nieuwjaarsfestival uit te breiden. Hij onderstreepte dat de uitbreiding van de openingstijden coördinatie met andere instanties vereist, zoals de lokale politie en het Bureau van de Narcoticacontroleraad.

De minister van Binnenlandse Zaken sprak ook over ongeoorloofde nachtelijke operaties van uitgaansgelegenheden buiten de aangewezen gebieden, met name in de provincie Maha Sarakham. Hij benadrukte dat als locaties buiten de toegestane zones opereren en alcohol buiten de gestelde tijd verkopen, er juridische stappen zullen worden ondernomen. Hij verzekerde dat de bestaande wetten voldoende zijn om de orde te handhaven, op voorwaarde dat iedereen zich eraan houdt en zijn verantwoordelijkheid neemt.

Toen hem werd gevraagd naar de timing van de beoordeling van dit beleid, antwoordde Anutin dat dit zo snel mogelijk zou gebeuren, waarbij hij een tijdsbestek van één jaar suggereerde. Hij legde uit dat alle wijzigingen of handhaving van nieuwe wetten zullen worden uitgevoerd als dit nuttig en controleerbaar wordt geacht.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.