Dertig Chinese staatsburgers gearresteerd wegens illegaal werken op een bouwplaats in Phuket

Phuket -

Dertig Chinese staatsburgers werden gearresteerd nadat ze illegaal aan het werk waren op een bouwplaats in Thalang.

Dat vertelde de toeristenpolitie van Phuket dinsdag aan de Phuket Expressth) Agenten van de Phuket Tourist Police, de Thalang Police en het Phuket Employment Office inspecteerden een bouwplaats in het subdistrict Baan Pa Krong Cheap, Thep Krasattri.

In eerste instantie werden twaalf Chinese staatsburgers gearresteerd, terwijl 18 andere Chinezen vluchtten, maar uiteindelijk werden gepakt. Ze zeiden dat ze aan boord waren gebracht door een Chinese hoofdwerker/supervisor. Ze ontvingen 300 – 600 yuan per dag (1,500-3,000 baht) en bleken illegaal op de bouwplaats te werken.

Ze werden naar het politiebureau van Thalang gebracht, waar ze werden beschuldigd van werken zonder toestemming.

De naam van de bouwplaats en het bedrijf werd door de Thaise politie verborgen gehouden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.