De Thaise regering herinnert ziekenhuizen eraan dat ze noodpatiënten, inclusief buitenlandse toeristen, niet kunnen weigeren

PERSBERICHT:

Het National Institute for Emergency Medicine (NIEMS) heeft bevestigd bereid te zijn om de verwachte toename van het aantal ongevallen tijdens het nieuwjaarsfestival aan te pakken. De organisatie heeft al oefeningen uitgevoerd voor medische noodteams om de paraatheid te garanderen.

 

Het instituut zei dat er in deze kwestie veel aandacht wordt besteed aan het Universal Coverage for Emergency Patient (UCEP)-systeem. Het systeem is ontworpen om noodpatiënten in kritieke omstandigheden te beschermen.

 

Volgens UCEP moeten patiënten gedurende de eerste 72 uur kosteloos in het dichtstbijzijnde ziekenhuis worden behandeld totdat ze buiten gevaar zijn en veilig kunnen worden overgebracht. Criteria voor kritieke noodsituaties zijn onder meer bewusteloosheid, hartstilstand, zwakte van ledematen, plotselinge afwijkingen, ernstig lichamelijk letsel en hersenletsel dat het leven bedreigt, en aandoeningen die de ademhaling of bloedsomloop beïnvloeden.
Voor niet-kritieke noodsituaties wordt patiënten geadviseerd om contact op te nemen met de ziekenhuizen waar zij recht op hebben, of eerst hun verzekering te gebruiken.

 

Er zijn gevallen geweest waarin ziekenhuizen patiënten weigerden, onder vermelding van redenen zoals overcapaciteit. NIEMS benadrukt echter dat ziekenhuizen volgens de wet eerst patiënten moeten opnemen zonder te vragen naar hun rechten of financiële status.

 

In het geval van buitenlandse toeristen verdeelt het instituut dit in twee zaken: buitenlanders kunnen in elk ziekenhuis worden behandeld, ongeacht de noodstatus. Voor kritieke noodsituaties zullen ziekenhuizen echter de kosten declareren uit de bestaande fondsen van de buitenlandse patiënt, zoals een levens-, ziektekosten- of reisverzekering. Als een patiënt eenmaal in een ziekenhuis is afgeleverd, kan behandeling niet meer worden geweigerd.

NIEMS – onder het ministerie van Volksgezondheid – speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling en het beheer van de medische nooddiensten (EMS) in het hele land. De organisatie richt zich op de integratie van EMS in het algemene gezondheidszorgsysteem als onderdeel van het nationale ontwikkelingsplan van Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.