Thailand leidt het streven naar naadloos toerisme met buurlanden

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft plannen aangekondigd om naadloos toerisme tussen Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja te ontwikkelen, na een ontmoeting met de leiders van de drie landen, gehouden aan de zijlijn van een top in Tokio ter gelegenheid van 50 jaar samenwerking tussen Japan en de ASEAN.

 

In zijn gesprek met de Vietnamese president Vo Van Thuong kwamen de twee leiders overeen om de kabinetsvergaderingen te hervatten, waarbij Vietnam voorstelde de eerste bijeenkomst in mei volgend jaar te organiseren. Een belangrijk onderwerp zullen de prijsstrategieën voor rijst zijn om het inkomen voor boeren te verhogen. Võ stelde gezamenlijke inspanningen voor om naadloos toerisme tussen Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja te bevorderen, waardoor toeristen tussen deze landen kunnen reizen zonder dat ze aparte visa nodig hebben.

 

Srettha had ook een ontmoeting met de Cambodjaanse premier Hun Manet, waar hij de oprichting besprak van een Thais consulaat in Siem Reap ter ondersteuning van het groeiende aantal toeristen dat het tempelcomplex van Angkor Wat bezoekt.

In gesprekken met de Indonesische president Joko Widodo bevestigde Srettha de Indonesische aankoop van 2 miljoen ton Thaise rijst. Deze toename van de rijstexport wordt toegeschreven aan droogte en het fenomeen El Niño. Widodo heeft toegezegd om volgend jaar ambtenaren te sturen voor een ontmoeting met de Thaise minister van Landbouw en Coöperaties, Kapitein Thamanat Prompow, om de toekomstige handel en samenwerking tussen de twee naties te bespreken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.