Nieuwe verzekeringspolis voorgesteld om de veiligheid van het Thaise toerisme te verbeteren

PERSBERICHT:

De regering schuift de toeristenbelasting van 300 baht buiten beschouwing en richt zich op een alomvattend verzekeringsplan voor buitenlandse toeristen, waarmee veiligheidsproblemen worden aangepakt. Het plan, voorgesteld door het Ministerie van Toerisme en Sport, omvat een dekking van maximaal 500,000 baht voor verwondingen en 1 miljoen baht voor sterfgevallen door ongelukken.

Premier Srettha Thavisin heeft het ministerie opgedragen een verzekeringspolis af te sluiten die alle toeristen dekt, met als doel de reputatie van Thailand als veilige reisbestemming te versterken. De nieuwe aanpak van de regering vervangt het eerdere voorstel voor vergoedingen en zal naar verwachting een groter budget met zich meebrengen dan de aanvankelijk voorgestelde 50 miljoen baht.

Dit initiatief volgt op de ontbinding van het Foreign Tourists Assistance Fund, dat voorheen compensatie voor ongevallen aan toeristen verstrekte. De premier heeft ook de noodzaak benadrukt van samenwerking tussen het Ministerie van Toerisme en Sport en het Ministerie van Volksgezondheid, samen met meer toezicht door de Koninklijke Thaise Politie op de immigratie- en toeristenpolitie.

Het aanbieden van een uitgebreide verzekering wordt gezien als een cruciale stap in het vergroten van het vertrouwen van toeristen, vooral na recente incidenten die veiligheidsproblemen aan het licht brengen. Marisa Sukosol Nunbhakdi, president van de Thai Hotels Association, heeft haar steun uitgesproken voor het plan en onderstreept de noodzaak van transparante communicatie over de compensatiedetails voor verschillende medische scenario's.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.