Zeeschildpad legt 118 eieren op het strand van Phang Nga

Phang Nga-

Een lederschildpad legde 125 eieren op een strand in het Thaise Mueang-district.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat dit maandag (18 december) was gebeurdth) werden ze door lokale bewoners in Baan Bor Kuan, Na Tei op de hoogte gebracht van de schildpad. De marinearbeiders vonden sporen van een zeeschildpad die eieren legde op het Tha Sai-strand.

De DMCR vond uiteindelijk het nest van de lederschildpadden met 125 eieren. Daarvan zijn er 91 vruchtbare eieren. Het nest wordt tijdelijk omringd met een net om te voorkomen dat andere dieren of mensen de eieren beschadigen.

De DMCR-functionarissen verklaarden dat over ongeveer 60 dagen de baby-lederschildpadden zullen uitkomen.

Gerelateerd artikel:

Een lederschildpad legde 118 eieren op een strand in het Tai Mueang-district.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.