Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: sluitingstijden voor het nachtleven verlengd, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 11 december 2023, tot zondag 17 december 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Vacharaesorn Vivacharawongse, de op een na oudste zoon van Zijne Koninklijke Majesteit de Koning van Thailand, bezocht de Nong Nooch-tuin in de omgeving van Pattaya.

Hij heeft 27 jaar in New York gewoond en is het afgelopen jaar, na een lange afwezigheid, Thailand opnieuw gaan bezoeken.

2. Politieagenten van Mueang Khon Kaen onderzochten de zaak van de heer Somluck Kamsing, een voormalige amateurbokser die een gouden medaille won, omdat hij naar verluidt een 17-jarig meisje had meegenomen naar een hotel in Khon Kaen.

De heer Somluck Kamsing, een voormalige amateurbokser die een gouden medaille won, sprak met de politie over de beschuldigingen dat hij een 17-jarig meisje naar een hotel in Khon Kaen had gebracht.

Somluck heeft de beschuldiging krachtig ontkend, zeggend dat hij haar leeftijd niet kende, en wees erop dat de minderjarige in een nachtclub was geweest waar alleen volwassenen toegang hadden en naar verluidt een kopie van een vals identiteitsbewijs had gebruikt om toegang te krijgen.

3. De Thaise vice-regeringswoordvoerder maakte na de kabinetsvergadering publiekelijk de conclusie bekend met betrekking tot een visumvrijstelling van 30 dagen voor zakelijke doeleinden voor Japanse bezoekers, van 1 januari 2024 tot 31 december 2026.

Japan heeft potentieel in verschillende industrieën die de Thaise regering wil bevorderen, waaronder groene industrieën, elektrische voertuigen, medische gebieden, digitale economieën en andere industrieën.

4. De Thaise strafrechtbank, Ratchadaphisek, Bangkok, oordeelde dat mevrouw Rukchanok Srinork, een parlementslid van Move Forward, schuldig was aan het beledigen van de koninklijke instelling op grond van artikel 112 en werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating.

Ze werd later vrijgelaten tegen een borgsom van 500,000 baht onder voorwaarden en beloofde te blijven opkomen voor verandering in Thailand.

5. Op 11 december 30 om 16 uur voerden de heer Anutin Charnvirakul, de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken, en relevante instanties een veldinspectie uit in het uitgaanscentrum in Khao San Road, Bangkok na het verlengen van de wettelijke nachtlevenuren tot 4 uur.

Anutin zegt dat de wettelijke verlenging van de sluitingstijden voor het nachtleven in bepaalde gebieden tot nu toe soepel is verlopen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.