Russische man gearresteerd omdat hij met een zwaard ronddwaalde in het beroemde Thaise boksgebied in Phuket

Chalong-

Een 23-jarige Russische man werd gearresteerd nadat hij rondzwervend met een zwaard werd aangetroffen in een beroemd Thais bokscomplex in Chalong, Phuket.

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat ze om 4 uur op de hoogte waren gesteld van het incident. op maandag (30 december).th) bij Soi Ta-iad. Ze kwamen ter plaatse en troffen de buitenlandse man aan die een zwaard vasthield en langs de weg liep. Het duurde korte tijd voordat de politie de buitenlandse man kon aanhouden en arresteren. Niemand raakte gewond en er raakte niets beschadigd, wat maar goed ook was, aangezien het gebied ten tijde van het incident vol zat met buitenlandse toeristen en lokale bewoners.

De buitenlandse man werd door de politie van Chalong geïdentificeerd als een 23-jarige Russische man (de Phuket Express onthoudt zijn naam vanwege een mogelijke psychische aandoening vanwege zijn privacy). De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat de verdachte een geestelijk gezondheidsprobleem heeft en dat hij zich op dat moment niet kon beheersen.

De Phuket Express merkte op dat Soi Ta-iad veel Thaise boksscholen heeft en dat er veel buitenlanders wonen en verblijven.

Het was onduidelijk welk visum de verdachte had en of hij mogelijk zou worden gedeporteerd of op de zwarte lijst zou worden gezet vanwege het incident, hoewel de politie opmerkte dat hun eerste stap het krijgen van psychiatrische hulp voor de man zou zijn.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.