Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: kraanwagenongeluk in Patong veroorzaakt grote schade, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 11 december tot en met zondag 17 december 2023.

  1. Vier Deense toeristen hebben verwondingen opgelopen nadat een pick-uptruck in Thep Krasattri tegen hun minibusje-taxi botste.

De vier Deense toeristen, allemaal uit dezelfde familie, waren net vóór het ongeval aangekomen op de internationale luchthaven van Phuket.

2. Een Russische man, zonder shirt en zonder schoenen, werd aangetroffen terwijl hij verdwaasd rondliep op de internationale luchthaven van Phuket, winkels binnenklom, publieke overlast veroorzaakte en psychische problemen leek te hebben. Hij werd later kort vastgehouden om hulp van vrienden te krijgen.

Er werd uiteindelijk met succes contact opgenomen met vrienden van de man en naar verluidt hielpen ze de man om veilig zijn eindbestemming te bereiken.

3. Een lichaam waarvan wordt aangenomen dat het dat van een mannelijke buitenlander is, werd naar verluidt drijvend in de zee bij Karon gevonden.

Reddingswerkers hebben het lichaam echter niet gevonden en later werd gemeld dat het lichaam wegdreef.

4. Een kraanwagen botste tegen minstens twee elektriciteitsmasten, twee huizen en minstens zes auto's en vier motorfietsen voordat hij in Patong in brand vloog. Eén persoon is gewond geraakt.

Uit camerabeelden blijkt dat de kraanwagen niet in staat leek de heuvel op te gaan voordat hij achteruit reed.

Waarschuwing voor grafische inhoud in de onderstaande CCTV-beeldenvideo.

5. De Thaise toeristenpolitie ontving een melding van vermissing van Finse ouders dat ze geen contact konden opnemen met hun zoon, omdat een anonieme persoon zich zou hebben voorgedaan als een politieagent uit Phuket en 7,000 euro had gevraagd om hun zoon vrij te laten.

De twee zullen naar verwachting worden gedeporteerd en op de zwarte lijst worden geplaatst, maar kunnen in Thailand ook worden vervolgd omdat ze ten onrechte beweren dat ze door de Thaise politie zijn ontvoerd en voor geld zijn afgeperst.

Dat was het voor deze week, wees voorzichtig en wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.