Finse toeristen beweren ten onrechte dat er sprake is van ontvoering in Patong: er wordt aangeklaagd voor overschrijding van de verblijfsduur

Patong—

Op 1 december 00 om 15 uur ontving de Thaise toeristenpolitie een melding van vermissing van Finse ouders dat ze geen contact konden opnemen met hun zoon, omdat een anonieme persoon zich zou voordoen als een politieagent uit Phuket en om 2023 euro vroeg om hun zoon vrij te laten.

De toeristenpolitie heeft de zaak onderzocht en kon contact opnemen met de vermiste persoon die publiekelijk werd geïdentificeerd als de heer Aki-Perreri Kristian, een 27-jarige Finse toerist, en zijn vriend die publiekelijk werd geïdentificeerd als de heer Siikalouma Joonass Patteri, een 34-jarige Finse toerist.

Geen van beide toeristen kwam in de problemen, althans niet wat betreft ontvoering. In feite was de waarheid voor velen schokkend... de twee toeristen die te lang bleven, hadden het hele verhaal verzonnen in een ingewikkeld plan om te proberen geld van hun ouders te krijgen en langer in Thailand te blijven.

Volgens een rapport van de politie van Patong op 16 december waren Kristian en Patteri meer dan 141 dagen gebleven. Beide Finse toeristen hebben naar verluidt toegegeven dat ze een verhaal hadden verzonnen over het feit dat ze door de politie gevangen waren gehouden om geld te vragen aan de ouders van Kristian, aldus de politie.

Aanvankelijk dienden politieagenten van Patong beschuldigingen in van te lang verblijf in het Koninkrijk Thailand zonder wettelijke toestemming, voordat ze Kristian en Patteri naar Patong-onderzoeksfunctionarissen begeleidden voor verdere juridische behandeling.

De twee zullen naar verwachting worden gedeporteerd en op de zwarte lijst worden geplaatst, maar kunnen in Thailand ook worden vervolgd omdat ze ten onrechte beweren dat ze door de Thaise politie zijn ontvoerd en voor geld zijn afgeperst.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.