De Thaise minister van Binnenlandse Zaken beveelt strengere identiteitscontroles bij uitgaansgelegenheden in het hele land

nationaal —

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul heeft tijdens de persconferentie van vandaag in het Government House een strenge waarschuwing afgegeven aan uitgaansgelegenheden die laks zijn betrapt op de leeftijdsverificatie.

De waarschuwing komt als reactie op een viraal verhaal van een Olympisch medaillewinnaar in Thais boksen, Somluck Kamsing, die werd beschuldigd van poging tot verkrachting, in verband met een seksuele verstrengeling met een 17-jarig meisje.

Het meisje in de zaak kreeg naar verluidt toegang tot een nachtclub met behulp van een foto van een valse identiteitskaart en ontmoette de heer Somluck. Later diende ze een klacht in bij de politie, waarbij ze de voormalige Muay Thai-vechter die bokser was geworden, beschuldigde van aanranding, nadat de heer Somluck haar naar verluidt naar een hotel had gebracht. De heer Somluck ontkende alle beschuldigingen.

De heer Anutin zei op 14 december dat het belangrijk is dat nachtelijke bedrijven zich strikt houden aan de protocollen voor leeftijdsverificatie. Hij drong er bij de exploitanten van locaties op aan ervoor te zorgen dat klanten geen valse identiteitskaarten of die van oudere leeftijdsgenoten gebruiken om heimelijk nachtclubs binnen te gaan.

"Klanten moeten hun echte identiteitskaart laten zien, geen foto's op hun telefoon”, zei meneer Anutin.

Hij waarschuwde verder dat het omzeilen van dit protocol tot ernstige gevolgen zou kunnen leiden. ‘Hoe meer je de wet ontwijkt, hoe groter het risico dat je wordt gefouilleerd, gearresteerd en vervolgd’, zei hij.

Het is onduidelijk of dit betekent dat toeristen en buitenlanders ook hun originele paspoort of identiteitskaart zullen moeten meenemen, wat, hoewel technisch vereist door de wet, in de praktijk zelden wordt afgedwongen, vooral in populaire toeristengebieden waar veel toeristen hun originele paspoort niet willen meenemen. uit angst ze kwijt te raken.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/