Het Thaise Ministerie van Toerisme wil het toerisme in secundaire steden stimuleren

PERSBERICHT:

(NNT) – Het Ministerie van Toerisme en Sport houdt de promotie van toerisme in secundaire steden in de gaten.

Minister van Toerisme en Sport Sudawan Wangsuphakijkosol heeft plannen aangekondigd om het toerisme in de secundaire steden van Thailand te verbeteren. Dit initiatief sluit aan bij het beleid van de premier om toeristische attracties buiten de primaire hotspots te verbreden.

Provincies als Nong Bua Lamphu en Kanchanaburi, rijk aan bezienswaardigheden, zijn het doelwit voor een grotere bekendheid bij zowel lokale als internationale bezoekers. De doelstelling van het ministerie voor 2024 is het stimuleren van de gemiddelde uitgaven van toeristen, die momenteel ongeveer 43,000 baht per reis bedragen, bij een gemiddeld verblijf van 9 dagen.

Om dit te bereiken zal het ministerie diverse promotionele activiteiten organiseren, waaronder licht- en geluidsevenementen in secundaire steden. Deze evenementen zijn bedoeld om toeristen aan te moedigen hun verblijf te verlengen, niet alleen in deze steden maar ook in nabijgelegen attracties. De gereedheid van accommodaties is de sleutel tot deze promotiestrategie, die zich niet beperkt tot grensprovincies.

Toeristen uit Maleisië bezoeken bijvoorbeeld vaak niet alleen de zuidelijke grensprovincies, maar ook Bangkok en Noord-Thailand.

Wat betreft de daling van het aantal Chinese toeristen constateerde de minister dit jaar een merkbare daling. De toename van het aantal bezoekers uit andere landen vraagt ​​echter om een ​​verschuiving in de marktfocus. Hoewel er momenteel geen plannen zijn om het gratis visumbeleid uit te breiden, overweegt het ministerie de verblijfsduur voor Europese toeristen te verlengen, waarbij een bezoek van 30 dagen momenteel voldoende wordt geacht.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.