Russische man die voor overlast zorgt, kortstondig aangehouden op de internationale luchthaven van Phuket

Phuket -

Een Russische man, zonder shirt en zonder schoenen, werd aangetroffen terwijl hij verdwaasd rondliep op de internationale luchthaven van Phuket, winkels binnenklom, publieke overlast veroorzaakte en psychische problemen leek te hebben. Hij werd later kort vastgehouden om hulp van vrienden te krijgen.

Het Phuket Tourist Assistance Centre (TAC) meldt dat zij maandag (11 december) op de hoogte zijn gesteld van het incidentth). De Russische man, die volgens de TAC geestelijke gezondheidsproblemen leek te hebben, werd aangetroffen terwijl hij gedesoriënteerd rondliep op de binnen- en buitenkant van de luchthaven, zonder shirt en schoenen, en zich grillig gedroeg.

Op een gegeven moment klom de Russische man, wiens naam omwille van zijn privacy geheim werd gehouden vanwege mogelijke psychiatrische problemen, op het dak van een winkel aan de 4th verdieping van de luchthaven, wat een scène veroorzaakte. Bewakers op het vliegveld hebben een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteed aan het overhalen van de man om zonder incidenten naar beneden te komen, uiteindelijk een tolk te regelen en ermee in te stemmen contact op te nemen met vrienden van de man voor ondersteuning.

Later werd door de TAC gemeld dat de Russische man een dag eerder op het vliegveld had overnacht en een vlucht leek te hebben gemist of financiële problemen had. Er werd uiteindelijk met succes contact opgenomen met vrienden van de man en naar verluidt hielpen ze de man om veilig zijn eindbestemming te bereiken.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.