Politie betrokken na diefstal van toerist op strand in Thalang

Thalang-

De politie was bezig met het opsporen van een dief nadat ze hadden gestolen van een toerist die aan het zwemmen was op een strand in Sakoo.

De politie van Sakoo vertelde de Phuket Express dat ze maandagmiddag (11 december) op de hoogte waren gebracht dat een dief een zak met waardevolle spullen had gestolen van een onbekende mannelijke buitenlandse toerist op het Nai Yan-strand terwijl hij in de zee ging zwemmen. Nadat de toerist uit het water kwam, was zijn tas verdwenen. In zijn tas zaten een mobiele telefoon, contant geld en zijn paspoort.

De toerist traceerde zijn mobiele telefoon vanuit een GPS-applicatie met behulp van een computer en ontdekte dat de locatie van zijn mobiele telefoon op weg was naar het Tha Chatchai-gebied. Hij schakelde onmiddellijk de politie in voor hulp. Er werd contact opgenomen met de politie van het Phuket Checkpoint in Tha Chatchai en het voertuig van de verdachte werd gevonden terwijl hij het administratieve kantoorgebied van het subdistrict Mai Khao binnenreed. Toen de verdachte de politie zag, vluchtte de verdachte.

De politie kon de gestolen tas meenemen, maar de verdachte ging ervandoor. Het geld in de tas was verdwenen en er werd geen mobiele telefoon gevonden, hoewel het paspoort nog wel aanwezig was. De locatie van de mobiele telefoon bleek op dat moment nog steeds actief te zijn in een bos in Mai Khao. De politie vond uiteindelijk de mobiele telefoon en deze werd teruggegeven aan de toerist.

De toerist heeft een aanvullend rapport ingediend bij de politie van Sakoo, in de hoop dat de verdachte nog steeds wordt gepakt en dat het geld, waarvan het bedrag niet is bekendgemaakt, wordt teruggegeven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.