Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: tourbusongeluk doodt meer dan 14 mensen, en meer

FOTO: Sawang Ratch Sattha Thammasathan Bang Sapan reddingsteam

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 4 december 2023, tot zondag 10 december 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. 5 december markeert een dag van bijzondere betekenis voor de bevolking van Thailand – het is Vaderdag, herdacht ter ere van de overleden grote koning Bhumibol Adulyadej, wiens verjaardag op deze datum valt.

Thailand maakt zich op om de verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej de Grote op 5 december te herdenken, een dag die ook wordt gevierd als Nationale Dag en Vaderdag.

Wij hopen dat iedereen een veilige en fijne Vaderdag heeft gehad.

2. De politie van Huai Yang ontving een ongevalsrapport van een touringcar die in botsing kwam met bomen langs de weg op de Phetkasem Road, Thap Sakae District, Prachuap Khiri Khan. Er vielen 14 slachtoffers en er werden veel gewonden gemeld.

Auto-ingenieurs, het Thaise ministerie van Landtransport en relevante instanties voerden een veldinspectie uit van een Bangkok-Nathawi-touringcar die tegen de bomen langs de weg in het Hatwanakorn National Park in Prachuap Khiri Khan was gecrasht.

Het dodental steeg op 15 december 10 tot 2023.

3. Aon Vacharaesorn Vivacharawongse, de tweede zoon van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn, arriveerde in 2023 voor Vaderdag in Thailand voor zijn tweede bezoek.

Vacharaesorn Vivacharawongse, de op één na oudste zoon van Zijne Koninklijke Majesteit de Koning van Thailand, bezocht op zaterdag 9 december de Nong Nooch-tuin in de omgeving van Pattaya.

Zowel Thais als buitenlanders hebben op sociale media zeer positief gereageerd op het bezoek.

4. In uiterst droevig nieuws heeft Kanchana Phattharachoke, de directeur-generaal van het Thaise ministerie van Informatie en woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, aangekondigd dat de plaatsvervangend directeur-generaal van het ministerie van Informatie en plaatsvervangend woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Natapanu Nopakun plotseling overleden nadat hij enige tijd privé tegen een niet bekendgemaakte ziekte had gevochten.

Natapanu was een waardevolle bron van communicatie en informatie voor buitenlandse toeristen en expats tijdens de Covid-19-pandemie in Thailand. Zijn dagelijkse perfect Engelse briefings en heldere, beknopte en empathische informatieoverdracht zullen door veel buitenlanders worden gemist. Hij was ook een regelmatig voorstander van meer rechten en gelijkheid voor buitenlandse expats in Thailand en zijn aanwezigheid zal zeer gemist worden door de buitenlandse expatgemeenschap in Thailand.

5. De heer Kowit Phakamas, directeur-generaal van het Thaise Departement voor Culturele Promotie, maakte publiekelijk de registratie bekend van het Songkran Festival in Thailand als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid door UNESCO.

De heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, zat de Songkran-viering voor van de officiële erkenning als UNESCO's immateriële culturele erfgoed van de mensheid op het stadsplein, het stadhuis van Bangkok.

Songkran zal volgend jaar waarschijnlijk het grootste festival tot nu toe worden, hoewel sommige lezers blij zullen zijn te horen dat er geen plannen zijn voor dertig dagen non-stop waterspelen. In plaats daarvan zullen er in april 2024 in alle provincies van Thailand verschillende culturele, amusements-, religieuze en andere festiviteiten plaatsvinden, gespreid op verschillende data en tijden. De bekende, maar enigszins polariserende, watergevechten zullen beperkt blijven tot de vastgestelde ‘reguliere data’, voor het grootste deel van het land van 13 tot 15 april.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.