Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Koning en Koningin bezoeken Phuket en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 4 december tot en met zondag 10 december 2023.

  1. De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde het afgelopen weekend in Patong en inspecteerde veiligheidsoefeningen.

Consuls en honorair consuls gevestigd in Phuket uit acht landen, namelijk Nederland, Mexico, Mongolië, Rusland, China, Engeland, Frankrijk en Finland, namen deel aan het evenement.

2. Een brand heeft een luxe restaurant van een buitenlander in Thalang verwoest met vele miljoenen baht aan schade, zegt de politie van Thalang.

Er waren destijds veel buitenlandse klanten die aan het eten waren, maar gelukkig wisten zij zonder verwondingen uit het restaurant te ontsnappen.

3. Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn en Hare Koninklijke Majesteit Koningin Suthida Bajrasudhabimalakshana zaten de 35e Phuket King's Cup Regatta voor.

Hare Koninklijke Majesteit Koningin Suthida nam deel aan oefenraces in de IRC Zero-klasse op de kielboot THA72.

4. Phuket Immigration inspecteerde een kapperszaak in Patong nadat ze door een bezorgde burger op de hoogte waren gebracht dat daar naar verluidt een buitenlander illegaal werkte.

Medewerkers van de kapperszaak vertelden de agenten dat de foto die ze online ontvingen een oude foto was. Er werkte eerder een buitenlander in de kapperszaak, gaven ze toe.

5. Het jaarlijkse Patong-carnaval is aan de gang om het begin van het toeristische hoogseizoen van Phuket te markeren.

Het jaarlijkse Patong Carnival is bedoeld om het toerisme en de economie voor zowel Thaise als buitenlandse toeristen te stimuleren.

Dat was het voor deze week, wees voorzichtig en wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.