Walvishaai in Krabi gestrand aangetroffen, autopsie onthult fatale verwonding aan bootpropeller

Krabi—

Op 6 december 35 om 9 uur maakten functionarissen van de Thaise Marine en Coastal Resource (MCR) publiekelijk een autopsieresultaat bekend van de overblijfselen van een walvishaai die op 2023 december was gestrand op Koh Pa Hu Sia, Mueang, Krabi.

De MCR-functionarissen voerden een autopsie uit nadat lokale bewoners hadden gemeld dat ze een walvishaai hadden aangetroffen die was gestrand op Koh Pa Hu Sia. De overblijfselen van de walvishaai waren een volwassen vrouwelijke Rhincodon Typus die voorheen in goede gezondheid verkeerde.


De rechterkop van de walvishaai had echter een ernstige wond waarvan werd aangenomen dat deze beschadigd was door een grote scheepsschroef. Bovendien werd door de MCR-functionarissen gemeld dat er een restant van een zwarte plastic zak van 40 cm in de maag werd gevonden.

De exacte doodsoorzaak was naar verluidt afkomstig van de scheepsschroef, waardoor de walvishaai onmiddellijk stierf. De MCR-functionarissen zouden verder onderzoek doen in een laboratorium en de overblijfselen in de omgeving opruimen.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.