Thailand viert dat Songkran officieel een immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO is geworden

Nationaal—

Op 6 december 00 om 7 uur zat de heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, de Songkran-viering voor van de officiële erkenning als UNESCO's immateriële culturele erfgoed van de mensheid op het stadsplein, het stadhuis van Bangkok.

De Thaise premier werd verwelkomd met een lange trommelparade en menigten die met hem op de foto gingen. Tijdens de Songkran-parade waren mevrouw Anntonia Porsild, Miss Songkran van het Jaar en andere beroemdheden aanwezig om Songkran te vertegenwoordigen als het immateriële culturele erfgoed van de mensheid door UNESCO.

Mevrouw Anntonia Porsild is een Deens-Thais model en schoonheidskoningin die werd gekroond tot Miss Supranational 2019 en Miss Universe Thailand 2023.
Srettha opende de viering met een toespraak over de Songkran-tradities van generatie op generatie, met promotiemaatregelen om het bewustzijn en de waarde van Thaise tradities als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid te vergroten.


Bovendien zal er geen discriminatie zijn tegen rassen, talen, geslachten en religies om deel te nemen aan het Songkran-festival in Thailand. Het zal ook mensen over de hele wereld naar Thailand brengen, wat inkomsten zal genereren en de Thaise economie met een goed nationaal imago zal stimuleren, zei Srettha.

Srettha beweerde publiekelijk dat de Thaise regering vooruitgang zal boeken met het serieus vertegenwoordigen van “Soft Power” op het Songkran-festival in april 2024, met andere festivals dan het spelen van water, zoals muziek, eten, kunst en cultuur. Hij zei dat niemand die niet met water geraakt wil worden dat niet zou doen, zonder in details te treden, terwijl hij zei dat het festival zich zou concentreren op tradities en cultuur versus wildwatergevechten.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/