Slechtste scores in 20 jaar voor Thaise studenten op het gebied van beoordeling van belangrijke vaardigheden, sommige ambtenaren geven de schuld aan schoolsluitingen door Covid-19

Nationaal—

Op 6 december 2023 maakte het Thai Institute for the Promotion of Teaching Science and Technology (IPST) publiekelijk een resultaat bekend van het 2022 Program for International Student Assessment (PISA) van 15 jaar oud, namelijk dat Singapore op nummer één stond op het gebied van alle vaardigheden op het gebied van onderwijs. lezen, wiskunde en wetenschappen, ondertussen lieten Thaise studenten dalende scores zien op alle vaardigheden.

PISA is opgericht door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) om elke drie jaar leerlingen van 15 jaar uit 3 landen te evalueren.
Studenten uit Macau, Taiwan, Japan, Zuid-Korea en Estland stonden in de top 10 voor alle vaardigheden van de PISA 2022, inclusief wiskunde, natuurwetenschappen en leesvaardigheid. Uit de gemiddelde scores in de PISA 2022 blijkt echter dat de prestaties van de competenties van studenten in de OESO-landen/-economieën in een ongekend tempo zijn gedaald.

BRON: OESO
Ondertussen behaalden Thaise studenten de laagste scores in twintig jaar op het gebied van wetenschap, wiskunde en leesvaardigheid.
De heer Surasak Phancharoenworakul, de vice-minister van Onderwijs, onthulde publiekelijk dat de mogelijke oorzaken van de dalende scores van PISA de bijwerkingen waren van COVID-19-lockdowns en schoolsluitingen, die in totaal bijna twee jaar duurden, en een aanhoudend ongelijkheidsprobleem in Thailand, vooral wanneer de toegang tot technologie misschien niet alomvattend is.

Dit was een aanzienlijk probleem tijdens de Covid-19-crisis, want hoewel veel internationale studenten en sommige Thaise openbare scholieren op afstand van huis konden leren, gingen andere plattelandsstudenten en degenen die vanwege financiële middelen geen elektronische apparatuur hadden, in wezen twee jaar lang niet naar school. .
Surasak benadrukte dat de Thaise autoriteiten voor de volgende PISA in 2025 beloofden een oplossing te vinden om de PISA-resultaten te verbeteren. De heer Srettha Thavisin, de Thaise premier, maakt zich ook zorgen over het resultaat van PISA en moedigt relevante instanties aan om tot een positieve conclusie te komen over de lagere evaluatieresultaten, aldus Surasak.

Thaise sociale media-netizens hebben een verscheidenheid aan opmerkingen en suggesties over het nieuws gekregen, waarbij velen beweerden dat, hoewel ruwweg twee jaar van Covid-19-gerelateerde schoolsluitingen de prestaties van de leerlingen zeker niet ten goede kwamen, ze ook de algehele cultuur en schoolstructuur voelden. moest in Thailand als geheel drastisch worden veranderd om echte impact en positieve verbetering te bewerkstelligen.

Enkele van de gemeenschappelijke thema's in de online commentaren waren dat internetgebruikers vonden dat het Thaise leerplan op scholen te veel gericht was op herhaling en pogingen om de standpunten van leerlingen over bepaalde nationalistische, historische en culturele onderwerpen te beïnvloeden, in plaats van zich te concentreren op het leren van kernvaardigheden zoals taal, lezen, rekenen, wetenschap, probleemoplossing, levensvaardigheden en meer.

Sommige internetgebruikers gaven de problemen in het Thaise onderwijssysteem ook de schuld van een gebrek aan individueel leren en erkenden dat verschillende mensen verschillende manieren hebben om informatie op te nemen, en zich in plaats daarvan te concentreren op een one size fits all-benadering.

Ondertussen zou, zoals onlangs opgedragen door de Thaise minister van Binnenlandse Zaken, Anutin Charnvirakul, de nadruk op het verder onderwijzen van de Thaise cultuur, de Thaise geschiedenis, het leren over de koninklijke familie en soortgelijke onderwerpen worden uitgebreid in het huidige Thaise schoolcurriculum.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/