Update: Thaise ingenieurs onderzoeken factoren achter fataal busongeluk in Prachuap Khiri Khan waarbij 16 mensen om het leven kwamen

Prachuap Khiri Khan—

Op 5 december 2023 voerden auto-ingenieurs, het Thaise ministerie van Landtransport en relevante instanties een veldinspectie uit van een Bangkok-Nathawi-touringcar die tegen de bomen langs de weg in het Hatwanakorn National Park in Prachuap Khiri Khan was gecrasht.

Lees meer over het recente nieuws over de botsing tussen de touringcar en de bomen langs de weg, waarbij zestien levens en veel gewonden vielen.

De technische teams onderzochten grondig de wegomstandigheden langs de buslijn, tekenen van remming op de buswielen, straatverlichting en andere gerelateerde factoren.

Het team van deskundige ingenieurs van relevante instanties was bezig met onderzoek. Na de inspectie zouden ze het bewijsmateriaal en de gegevens verder analyseren om de exacte oorzaak van het ongeval vast te stellen.

Wat de snelheid van de touringcar tijdens het ongeval betreft, werd door de technische teams gemeld dat deze 88 km/uur bedroeg, wat onder de wettelijke snelheidslimiet lag. Er zouden echter ook andere factoren als zodanig worden beschouwd.s als de bestuurder tijdens het rijden in slaap viel.

Op het moment van schrijven was de toestand van de bestuurder ernstig en kon hij geen details aan de politie geven.

Ondertussen betuigde mevrouw Radklao Inthawong Suwankiri, de plaatsvervangend woordvoerder van het kabinet van de premier, haar medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers van het tragische ongeval.

Mevrouw Radklao verklaarde:

"De Thaise regering heeft altijd belang gehecht aan verkeersveiligheidscampagnes, of dit nu tijdens lange vakanties is of niet. Bovendien heeft het Thaise ministerie van Transport strikte maatregelen genomen om het sterftecijfer tijdens lange vakanties terug te dringen. Zo moeten alle touringcars een GPS installeren om het gedrag van de chauffeurs te monitoren en de voertuigen regelmatig te onderhouden."

"De Thaise regering zou een nieuwe wet opleggen dat de hoogte van voertuigen niet meer dan 4 meter hoog mag zijn voordat ze binnen vijf jaar dubbeldekkerbussen volledig gaan verbieden”, besluit Radklao.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.