UPDATE: Blainville's spitssnuitdolfijn gered in Songkhla sterft

Songkhla-

De zeldzame spitssnuitdolfijn van Blainville die in Songkhla werd gered, werd later helaas dood verklaard.

Ons vorige verhaal:

Een grote spitssnuitdolfijn van Blainville is gered nadat hij vast kwam te zitten op een strand in Songkhla, voor het eerst in 12 jaar gevonden in Thailand.

Nu voor de update:

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde dit dinsdag (5 december) aan de Phuket Expressth) dat nadat ze de vrouwelijke walvis medische behandeling hadden gegeven, ze niet kon overleven. De walvis raakte in shock voordat ze haar een maaltijd gaven. Dierenartsen injecteerden adrenaline, maar de walvis reanimeerde niet voordat ze dood werd verklaard.

Er wordt autopsie uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.