Thaise immigratie onderzoekt illegale buitenlander die naar verluidt werkt in een kapperszaak in Patong

Patong-

Phuket Immigration inspecteerde een kapperszaak in Patong nadat ze door een bezorgde burger op de hoogte waren gebracht dat daar naar verluidt een buitenlander illegaal werkte.

Phuket Immigration vertelde de Phuket Express dat er op woensdag 6 decemberth) inspecteerden zij en agenten van het Phuket Employment Office een kapperszaak in Soi Saen Sabai. De inspectie kwam nadat Phuket Immigration door een bezorgde burger via een online kanaal op de hoogte was gebracht dat er een buitenlander zou zijn die illegaal in de kapperszaak werkte.

Toen ze bij de kapperszaak aankwamen, troffen ze twee Thaise staatsburgers aan die haar voor klanten aan het knippen waren. Er werkten geen buitenlanders.

Medewerkers van de kapperszaak vertelden de agenten dat de foto die ze online ontvingen een oude foto was. Er werkte eerder een buitenlander in de kapperszaak, gaven ze toe. De buitenlander werd echter gearresteerd omdat hij illegaal werkte.

De kapperszaak is gerenoveerd en ziet er nu anders uit dan op de oude foto. Nu werken er nog maar twee Thaise arbeiders in de kapperszaak en werken er geen buitenlanders, zeiden ze.

De Phuket Express merkt op dat haarstylisten beschermde beroepen zijn in Thailand en dat er voor buitenlanders geen werkvergunning en visum beschikbaar is voor deze baan.

Gerelateerde artikelen:

Een Jordaanse man werd gearresteerd in Patong nadat bleek dat hij een kappersdienst verleende aan buitenlandse klanten, wat alleen voor Thaise mensen een beschermd beroep is.

Een Egyptische man en een Thaise vrouwelijke eigenaar zijn gearresteerd in een kapperszaak in Patong.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.