Thaise regering onthult uitgebreide maatregelen om bosbranden en luchtvervuiling aan te pakken

Nationaal—

Op 6 december 2023 maakte mevrouw Traisulee Traisanakul, de secretaris van de Thaise minister van Binnenlandse Zaken, publiekelijk beleid bekend voor het voorkomen en oplossen van problemen als bosbranden, smog en PM 2.5-rook, voorgesteld door de heer Anutin Charnvirakul, de Thaise vice-premier. Minister en Minister van Binnenlandse Zaken, aan provinciegouverneurs.

Elk jaar tijdens het koude droogteseizoen kampt Thailand met een voortdurend probleem van luchtvervuiling die in veel gebieden de normen overschrijdt, vooral in 17 provincies in het noorden en in Bangkok.

Luchtvervuiling zoals bosbranden, smog en PM 2.5-rook zijn te wijten aan zowel natuurlijke als door de mens veroorzaakte oorzaken, waardoor stofdeeltjes in hoge dichtheid worden opgehoopt en het milieu en de gezondheid van mensen worden aangetast.

Daarom gaf Anutin instructies aan het provinciale directoraat voor rampenpreventie en -mitigatie om gebruik te maken van technologie om het publiek grondig en efficiënt te informeren over problemen met luchtverontreiniging. Relevante instanties met betrokken autoriteiten moeten de wet op industriële fabrieken, transport en andere gerelateerde factoren strikt handhaven om de luchtkwaliteit te controleren, zei Traisulee.

In plaats van landbouwafval te verbranden, stelde Anutin een campagne voor om ze te gebruiken voor koolstofvrije verwerking met toegevoegde waarde, zoals het gebruik van micro-organismen voor ontbinding en ploegen.

Traisulee voegde eraan toe dat Anutin de nadruk legde op het opstellen van responsieve plannen voor verschillende gevallen en het bijwerken van de informatie in gebieden met een hoog risico, zoals bossen, landbouwgebieden, lokale gemeenschappen en informatie over hulpbronnen. De relevante teams moeten in toegewezen gebieden worden gestationeerd om te patrouilleren en illegale branden te ontmoedigen.

Ten slotte zou proactieve communicatie via verschillende platforms een goede bron zijn om de lokale bevolking te informeren over aanhoudende luchtvervuilingsproblemen die gezondheidsproblemen veroorzaken en gevolgen hebben voor het milieu, en over de straffen voor het overtreden van de wet, concludeerde Traisulee.

Een prominente arts die voor Thailand had gevochten om de aanhoudende problemen met de luchtvervuiling op te lossen, is onlangs op 29-jarige leeftijd overleden aan kanker. wat leidt tot een hernieuwde focus op het stoppen van luchtvervuiling.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.