Toeristen adviseren om in Thailand de mobiele applicatie “Tourist Police i lert u” te downloaden

PERSBERICHT:

De Royal Thai Police heeft via het Tourist Police Office een mobiele applicatie ontwikkeld genaamd "Tourist Police i lert u" waarmee buitenlandse bezoekers aan Thailand in geval van nood hulp kunnen zoeken bij de politie.

De applicatie wordt bediend met het Global Positioning System (GPS) en kan gratis worden gedownload vanaf zowel iOS- als Android-systemen. Eenmaal gedownload kunnen toeristen op 'Verzoek' klikken om hulp te zoeken en informatie en foto's op de plaats van het ongeval naar de War Room (1155 toeristenpolitie Hotline) sturen, waar agenten 24/7 paraat staan. De informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar de lokale politie in de buurt om onmiddellijke hulp te bieden.

In de tussentijd belt de politie terug naar het geregistreerde telefoonnummer voor eerste hulp en advies. De beschikbare talen voor communicatie met de toeristenpolitie zijn Engels en Thais.

De regering streeft ernaar de veiligheid van alle toeristen in Thailand te vergroten. Er is technologie toegepast om de operationele efficiëntie en snelle hulp te verbeteren. Toeristen die van plan zijn om Thailand te bezoeken, worden uitgenodigd om de applicatie te downloaden om in geval van nood hulp te krijgen van de Thaise politie.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.