Onderzoek uitgevoerd naar incident met politie-uniform van Thaise toerist

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Hoofdcommissaris van de nationale politie, generaal Torsak Sukvimol, heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar een video waarin een Chinese toerist te zien is die een Thais politie-uniform draagt, terwijl een schijnbare officier hem bijstaat.

Woordvoerder van de Koninklijke Thaise Politie, luitenant-generaal Achayon Kraithong, kondigde het onderzoek aan om de oorsprong en de deelnemers van de video vast te stellen.

Pol luitenant-generaal Achayon verklaarde dat het lopende onderzoek, dat naar verwachting binnenkort zal worden afgerond, zal bepalen of er sprake is van overtredingen van de wet of de regelgeving. Hij benadrukte het belang van het handhaven van de integriteit van de Thaise politie en waarschuwde toeristen tegen het dragen van politie-uniformen of het verzoeken om ongeoorloofde diensten van agenten.

Het incident, dat voor het eerst aan het licht werd gebracht door een Facebook-gebruiker, heeft vergelijkingen opgeleverd met een eerdere zaak waarbij ongeoorloofde VVIP-diensten betrokken waren die door bepaalde Thaise functionarissen aan een Chinese toerist werden geleverd. Het eerdere incident had geleid tot het onderzoek naar vier politieagenten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.