Thai Clean Air Advocate Doctor bezwijkt op 29-jarige leeftijd aan kanker

PERSBERICHT:

Dr. Krittai Tanasombatkul, een 29-jarige sensatiearts op sociale media uit de provincie Chiang Mai, is dinsdag (5 december) overleden na de strijd tegen longkanker. Zijn vader kondigde zijn overlijden aan op sociale media, vergezeld van Krittai's kenmerkende hashtag “Su-Di-Wa” (geef niet op).

Dr. Krittai, afgestudeerd aan de Universiteit van Chiang Mai, specialiseerde zich in huisartsgeneeskunde en had interesse in klinische epidemiologie en klinische statistiek. Bij hem werd eind 2022 longkanker vastgesteld en ondanks zijn gezonde levensstijl hield zijn toestand verband met de ernstige smog van Chiang Mai.

Krittai deelde zijn reis via sociale media en zijn bestverkochte boek “Su-Di-Wa.”, in de hoop terug te keren naar het lesgeven en voelde zich ook aangetrokken tot spiritualiteit en psychologie. In oktober verslechterde zijn gezondheid, wat leidde tot zijn huwelijk met zijn vriendin.

Gebruikmakend van zijn ervaring pleitte dr. Krittai voor actie tegen de luchtvervuiling in Thailand, waarbij hij de noodzaak van schone lucht voor toekomstige generaties benadrukte. Zijn overlijden heeft geleid tot een stroom van condoleances en hernieuwde oproepen tot maatregelen om de luchtkwaliteit en inspanningen op het gebied van de milieugezondheid in Thailand te verbeteren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.