Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Songkran-festivalplannen en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 27 november 2023, tot zondag 3 december 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Thaise en Chinese functionarissen kwamen onlangs bijeen om de zorgen te bespreken die voortkwamen uit een Chinese film waarin Thailand negatief werd afgeschilderd, wat zorgen baarde onder Chinese toeristen.

Ambassadeur Han Zhiqiang reageerde positief en verzekerde dat Thailand een populaire bestemming voor Chinese toeristen blijft en sprak zijn vertrouwen uit dat dit incident hun vertrouwen niet zou aantasten.

2. Thaise opsporingsambtenaren lanceerden een zoekactie in een groot illegaal gokhol in een hotel in het Ngamwongwan-gebied, Nonthaburi, volgens het bevel van de strafrechtbank.

Onderzoeksagenten hielden 26 Chinese staatsburgers en 23 Thaise werknemers van het gokhol vast voordat ze naar het politiebureau van Rattanathibet werden begeleid.

3. Zijne Koninklijke Majesteit Koning Vajiralongkorn heeft een voormalige premier van Thailand, generaal Prayut Chan-o-cha, met ingang van vandaag benoemd tot nieuw staatsraadslid.

Generaal Prayut is momenteel het 19e gekozen staatsraadslid van Thailand.

4. De heer Suriya Juangroongruangkit, de Thaise minister van Transport, maakte publiekelijk de eerste dag bekend van het nieuwe beleid voor elektrische treinritten van 20 baht op de paarse en rode lijnen, waarbij gebruik wordt gemaakt van EMV-kaarten om de tarieven voor cross-platformvervoer te verlagen.

De tarieven zijn vastgesteld op 20 baht op de verbindingslijnen tussen de MRT Purple Line: Tao Poon – Khlong Bang Phai, en Red Line: Bang Sue-Rangsit en Bang Sue-Taling Chan.

5. Paetongtarn Shinawatra, de leider van de huidige Thaise meerderheidspartij, Pheu Thai, heeft vandaag, op 1 december 2023, als hoofd van het Thaise Soft Power Development Committee een plan onthuld om van Songkran vanaf 2024 een festival van een maand in heel Thailand te maken.

Het plan, genaamd World Water Festival, zou de vieringen verplaatsen van officieel slechts drie dagen naar de hele maand. Later maakte ze echter duidelijk dat dit culturele vieringen en versieringen zou betekenen, en niet een wateroorlog van een maand. De evenementen zouden verspreid over alle provincies plaatsvinden, maar voor het grootste deel zouden de waterdagen in de meeste gebieden slechts drie dagen blijven.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.