Vandaag is het Vaderdag in Thailand

nationaal —

Vandaag, 5 december, markeert een dag van bijzondere betekenis voor de bevolking van Thailand – het is Vaderdag, herdacht ter ere van wijlen, grote koning Bhumibol Adulyadej, wiens verjaardag op deze datum valt.

Hoewel de geliefde monarch in 2016 overleed, leeft zijn nalatenschap voort, en Vaderdag blijft een gekoesterde gelegenheid voor Thais om hun dankbaarheid en liefde voor hun vaders te uiten.

Koning Bhumibol, alom vereerd als de ‘Vader van de Natie’, regeerde zeventig jaar lang over Thailand en leidde het land door tijden van zowel voorspoed als tegenspoed. Zijn wijsheid, medeleven en niet-aflatende toewijding aan het welzijn van zijn volk leverden hem het diepste respect en de grootste bewondering op van Thais in het hele land.

Tijdens zijn bewind startte koning Bhumibol talloze ontwikkelingsprojecten die gericht waren op het verbeteren van de levens van gewone Thais. Zijn zelfvoorzieningsfilosofie, bekend als de ‘Nieuwe Theorie’, moedigde plattelandsgemeenschappen aan om zelfredzaam te worden op het gebied van voedselproductie en het beheer van hulpbronnen, wat leidde tot aanzienlijke vooruitgang in de landbouw en duurzame levenspraktijken.

Zelfs vandaag de dag blijft de erfenis van koning Bhumibol het ontwikkelingstraject van Thailand vormgeven. Zijn leringen en principes blijven diep verankerd in de Thaise samenleving en inspireren individuen en gemeenschappen om samen te werken aan een betere toekomst.

Terwijl Thailand Vaderdag viert, komen families samen om hun vaders te eren, waarbij ze hun liefde en waardering uiten door middel van oprechte gebaren en betekenisvolle interacties. Veel Thais dragen ook gele shirts, de kleur die geassocieerd wordt met maandag, de verjaardag van de koning, als symbool van respect en dankbaarheid.

Houd er rekening mee dat overheidskantoren, inclusief immigratie, op 5 december gesloten zullen zijn ter gelegenheid van deze gelegenheid. De verkoop van alcohol is op deze dag niet verboden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/