Thailand herdenkt koning Bhumibol met landelijke eerbetoon

PERSBERICHT:

Thailand maakt zich op om de verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej de Grote op 5 december te herdenken, een dag die ook wordt gevierd als Nationale Dag en Vaderdag. Het Ministerie van Cultuur (MOC) heeft een reeks culturele en religieuze evenementen in het hele land aangekondigd om hulde te brengen aan de aanzienlijke impact van de koning op de Thaise samenleving en cultuur.

Minister van Cultuur Sermsak Pongpanich heeft de geplande activiteiten geschetst, waaronder boeddhistische gezangen, initiatieven op het gebied van de publieke dienstverlening en het onder de aandacht brengen van de muzikale talenten van koning Bhumibol, vooral op het gebied van de jazz. De afdeling Schone Kunsten zal een seminarie organiseren over de duurzame economie, geïnspireerd op de principes van de Koning, en een muzikaal eerbetoon met zijn composities.

Een jazzconcert in het Thailand Cultural Center, georganiseerd door het Departement voor Culturele Promotie, zal optredens tonen van vooraanstaande Thaise orkesten en koren, ter ere van de artistieke erfenis van de koning. Het Ministerie van Religieuze Zaken organiseert ook dienstverlening aan de gemeenschap in Wat Phra Ram 9 Kanjanapisek, in lijn met de nadruk die de koning legt op spiritualiteit en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Goudsbloemen, die de koning en zijn geboorte op een maandag vertegenwoordigen, zullen op grote schaal worden gebruikt in bloemdecoraties. Deze bloemen, waarvan wordt aangenomen dat ze geluk en harmonie brengen, zijn een aangrijpend symbool van de waarden van eenvoud en toereikendheid van de koning.

Sermsak zal naar verwachting deelnemen aan verschillende ceremonies, waaronder een aalmoesuitreiking op de ceremoniële grond van Sanam Luang en een kranslegging in het King Bhumibol Adulyadej Memorial Park. Het ministerie moedigt Thaise burgers aan deel te nemen aan daden van vriendelijkheid, waarmee de erfenis van altruïsme en toewijding van de koning aan het Thaise volk wordt gevierd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.