Thailand intensiveert de strijd tegen namaak

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Minister van Handel Phumtham Wechayachai heeft hardhandig optreden aangekondigd tegen de online verkoop van nagemaakte merkproducten, waarmee hij de urgentie benadrukt om de inbreuk op eigendomsrechten aan te pakken, die de internationale reputatie van Thailand zou kunnen schaden.

Volgens Phumtham heeft het Department of Intellectual Property (DIP) de taak om kleine en middelgrote ondernemingen voor te lichten over het patenteren van hun producten ter bescherming tegen imitatie. Het bureau is ook van plan meer GI-producten (geografische aanduiding) te promoten om de zachte macht van Thailand wereldwijd te benutten.

DIP-directeur-generaal Vuttikrai Leewiraphan heeft een binnenkort te verschijnen memorandum van overeenstemming beschreven tussen 30 auteursrechteigenaren en drie toonaangevende online platforms: Lazada, Shopee en TikTok Shop. Verwacht wordt dat de overeenkomst de strijd tegen piraterij zal versterken, waardoor directe melding van inbreuken mogelijk wordt.

De DIP werkt ook samen met Facebook om tools te ontwikkelen voor het identificeren en verwijderen van namaakproducten, met als doel schendingen van het auteursrecht op het platform aan te pakken.

Tot nu toe zijn 960 items die auteursrechten schenden van deze platforms verwijderd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.