Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: premier bezocht en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 27 november tot en met zondag 3 december 2023. 

  1. Een vermiste Russische man werd dood aangetroffen na een verkeersongeval in Karon.

De politie van Phuket betuigde haar medeleven aan de vrienden en familie van de overledene.

2. De toeristenpolitie van Phuket inspecteerde een tourcabine in Patong nadat ze door bezorgde burgers op de hoogte waren gebracht dat een Rus naar verluidt illegaal reispakketten verkocht.

De politie trof echter geen buitenlanders aan die tourpakketten verkochten bij het tourhokje, maar zei dat ze het kraampje in kwestie in de gaten zouden houden.

3. Een Chinese vrouw werd gearresteerd nadat ze illegaal werd aangetroffen terwijl ze geld vroeg aan mensen in Patong.

De Thaise autoriteiten treden in het hele koninkrijk hard op tegen buitenlandse bedelaars.

4. Een Russische vrouw werd op de internationale luchthaven van Phuket gearresteerd wegens vermeende fraude en het importeren van valse informatie in computersystemen.

Ze werd naar het Cyber ​​Crime Investigation Station gebracht voor verdere juridische stappen.

5. De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde het afgelopen weekend in Patong en inspecteerde veiligheidsoefeningen.

De veiligheidsoefeningen waren bedoeld om het vertrouwen en de veiligheid voor toeristen en inwoners van Phuket te vergroten. 

Dat was het voor deze week, wees voorzichtig en wees veilig!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.