Panipak pakt opnieuw goud tijdens de World Grand Prix

FOTO: Taekwondo Vereniging van Thailand

PERSBERICHT:

De Thaise atlete Panipak “Tennis” Wongpattanakit heeft gezegevierd tijdens de World Taekwondo Grand Prix 2023 en heeft daarmee weer een gouden medaille toegevoegd aan haar indrukwekkende verzameling.

Tijdens de wedstrijd in Manchester, Engeland, kwam de Thaise Taekwondo-ster als overwinnaar uit de bus in de categorie van 49 kg, waarbij ze de Spaanse Adelina Serrano Iglesias versloeg met een score van 2-0 (5-2, 5-2) in de laatste ronde.

FOTO: Taekwondo Vereniging van Thailand

Deze nieuwste prestatie verhoogt het totaal aantal gouden medailles van Panipak op World Taekwondo Grand Prix-evenementen tot 12, wat het hoogste aantal is voor elke vrouwelijke atleet. De medailleoogst van de 26-jarige Thaise kampioen omvat prestigieuze onderscheidingen van de Olympische Spelen van 2020 en de Aziatische Spelen van 2022.

FOTO: Taekwondo Vereniging van Thailand

Premier Srettha Thavisin heeft Panipak gefeliciteerd met haar laatste overwinning en heeft zijn waardering uitgesproken voor haar bijdrage als seizoensgeschenk aan de natie.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.