Natapanu Nopakun, bekende woordvoerder voor Thailand in het Engels, overlijdt

Thailand-

In extreem droevig nieuws, Kanchana Phattharachoke, de directeur-generaal van het Thaise ministerie van Informatie en woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de plaatsvervangend directeur-generaal van het ministerie van Informatie en plaatsvervangend woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Natapanu Nopakun plotseling is overleden na een strijd tegen een niet bekendgemaakte ziekte een tijdje privé.

Later deze week wordt een verdere verklaring van relevante instanties over zijn overlijden verwacht, waarbij de enige momenteel vrijgegeven informatie is dat de heer Nopakun op 4 december 2023 plotseling is overleden aan een niet bekendgemaakte privéziekte.

Natapanu was voor de meeste buitenlanders het meest herkenbaar als een dagelijks gezicht voor expats en toeristen in Thailand tijdens de Covid-19-crisis in Thailand. Hij leidde van 2020-2022 de dagelijkse briefings in het Engels vanuit het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) en verzorgde regelmatige updates over alle veranderende regels en beleid.

Hij ontving wijdverspreide en regelmatige lof voor zijn briefings, duidelijkheid en meelevende houding.

Van zijn LinkedIn-profielNatapanu was een senior Thaise diplomaat met meer dan 27 jaar bilaterale, multilaterale en managementervaring.

Natapanu bekleedde voorheen de functie van adviseur van de Thaise ambassadeur en permanente delegatie van Thailand Hij was van 2012 tot 2016 werkzaam bij de Verenigde Naties in Genève, Zwitserland en bekleedde diplomatieke posities in Washington, DC, VS en Phnom Penh, Cambodja.

Daarnaast heeft Natapanu gediend als tolk en opsteller van officiële toespraken voor drie Thaise premiers en was hij van 2008-2011 ook coördinator van het ministerie van Buitenlandse Zaken bij Government House.

Hij was een fervent voorstander van buitenlandse expats in Thailand, merkt TPN Media op, en woonde regelmatig briefings en bijeenkomsten bij met verschillende organisaties en gemeenschappen om problemen op te lossen en de communicatie voor deze gemeenschap te vergroten.

Het verlies is aanzienlijk voor zowel de ex-patgemeenschap als natuurlijk het Thaise Ministerie van Informatie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Rust zacht en onze condoleances aan zijn vrienden en familie van heel TPN Media.

Alle foto's zijn afkomstig van Natapanu Nopakun's Twitter.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/