Meer Thaise gijzelaars vrijgelaten te midden van spanningen in Gaza

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA) bevordert de onderhandelingen over de vrijlating van negen Thaise gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden, na de recente vrijlating van zes Thaise arbeiders die op 4 december naar Thailand zullen terugkeren.

Minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara heeft zijn bezorgdheid geuit over het stopzetten van het staakt-het-vuren in de Gazastrook, wat verdere vrijlatingen mogelijk zou belemmeren. De MFA heeft opgeroepen tot een hervatting van de onderhandelingen en een verlenging van de wapenstilstand om de humanitaire hulp te vergemakkelijken en verdere verliezen te voorkomen.

De zes vrijgelaten Thaise arbeiders zullen vandaag aankomen op de luchthaven Suvarnabhumi, zoals aangekondigd door MFA-woordvoerster Kanchana Patarachoke. De teruggekeerden zijn Pattanayut Tonsokree, Owat Suriya, Paiboon Ratnil, Kong Saelao, Chakraphan Sikhena en Chalermchai Saengkaew.

Het Israëlische leger meldde dat Hamas momenteel 139 gijzelaars vasthoudt, waaronder acht Thais. Op 30 november werden 17 Thaise gijzelaars door minister Parnpree uit Israël teruggeleid.

Deze terugkeerders zullen naar verwachting een compensatie ontvangen van de Israëlische autoriteiten, waaronder een pinpas van 10,000 sjekel (ongeveer 94,526 baht) en zes maanden maandelijkse hulp van 6,900 sikkels. Ze zullen ook 15,000 baht ontvangen uit een Thais overheidsfonds voor buitenlandse werknemers.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.