Blainville's spitssnuitdolfijn gered nabij strand in Songkhla, voor het eerst in 12 jaar gevonden in Thailand

Songkhla –

Een grote Blainville's spitssnuitdolfijn is gered nadat hij vast kwam te zitten op een strand in Songkhla, voor het eerst in 12 jaar gevonden in Thailand.

Medewerkers van het Khao Pa Chang – Lamkham Non-Hunting Area vertelden eerder deze week aan de Phuket Express dat ze het afgelopen weekend door lokale bewoners op de hoogte waren gebracht dat de zeldzame walvis was gevonden op het Sakom-strand in een niet-jachtgebied.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) arriveerde op het strand en trof een zeldzame vrouwelijke Blainville's spitssnuitdolfijn aan. Ze is vier meter lang en weegt ongeveer 500 kilogram. Ze liep verwondingen op met enkele verwondingen en de walvis kon niet terugkeren naar de zee. Ze wordt behandeld in het DMCR-centrum (Lower Gulf of Thailand) in Songkhla.

Verschillende Thaise media hebben gemeld dat deze Blainvillessnuitdolfijn de eerste keer in twaalf jaar tijd in Thailand is gevonden. De vorige spitssnuitdolfijn van Blainville werd 12 jaar geleden gevonden op de Baan Ao Nambo in Wichit, Phuket.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.