De Thaise premier bezoekt dit weekend Phuket om veiligheidsoefeningen te inspecteren

Phuket -

De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde het afgelopen weekend in Patong en inspecteerde veiligheidsoefeningen.

Ons vorige verhaal:

De Thaise premier Srettha Thavisin zal vandaag Patong bezoeken om persoonlijk de veiligheidsoefeningen te zien die voorafgaand aan het drukke hoogseizoen worden uitgevoerd.

Nu voor de update:

Premier Srettha en zijn team arriveerden vrijdag (1 december) op Patong Beachst) en werden verwelkomd door de gouverneur van Phuket, Sophon Suwannarat, op Patong Beach. Consuls en honorair consuls gevestigd in Phuket uit acht landen, namelijk Nederland, Mexico, Mongolië, Rusland, China, Engeland, Frankrijk en Finland, namen deel aan het evenement.

De gouverneur van Phuket, Sophon, zei dat de veiligheidsoefeningen bedoeld waren om het vertrouwen en de veiligheid van toeristen en inwoners van Phuket te vergroten. De regering is bedoeld om Phuket te ondersteunen als een internationale provincie die meer inkomsten uit toerisme voor het land genereert.

De premier hield toezicht op verschillende veiligheidsoefeningen die bestonden uit drie gesimuleerde situaties waarbij acteurs de slachtoffers en criminelen uitbeeldden, maar echte reddings- en politieteams hun vaardigheden lieten zien voordat ze Phuket verlieten en terugkeerden naar Bangkok.

De scenario's waren:

  • Een toerist die de rode vlaggen negeert en bijna verdrinkt. Redders hebben de toerist, gespeeld door een acteur, binnen vijf minuten gered.

  • Zwaar weer met hoge en sterke golven in de zee. In het scenario stortte een passagiersboot samen met een speedboot. Veel mensen bleven ongeveer 150 meter uit de kust in zee drijven. Gewonde passagiers, allemaal gespeeld door acteurs, werden gered door een helikopter en reddingsboten.

  • Een AI-camera ving het gezicht van een criminele verdachte op in de buurt van Bangla Road en de politie arresteerde de verdachte onmiddellijk met een pistool. De verdachte was ook een acteur.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.