Pheu Thai Leader stelt een maand lang Songkran-festival voor in april 2024

Thailand-

Paetongtarn Shinawatra, de leider van de huidige Thaise meerderheidspartij, Pheu Thai, heeft vandaag, op 1 december 2023, als hoofd van het Thaise Soft Power Development Committee een plan onthuld om van Songkran vanaf 2024 een festival van een maand in heel Thailand te maken.

Dit komt op het moment dat UNESCO, oftewel de Organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van de Verenigde Naties, op het punt staat Songkran, het Thaise Nieuwjaar, schijnbaar officieel aan te kondigen als immaterieel cultureel erfgoed. Verwacht wordt dat dit op 6 december officieel zal worden in Botswana en de Thaise regering plant een viering voor de gelegenheid, aangezien zij al jaren lobbyen om de feestdag officieel te maken bij UNESCO.

Eenmaal officieel is er een viering gepland in Bangkok, onder leiding van de Thaise premier Srettha Thavisin op 7 december.

Ondertussen zat de leider van de Pheu Thai Party, de huidige Thaise regeringsmeerderheid, Paetongtarn Shinawatra, die ook de dochter is van voormalig premier en controversieel figuur Thaksin Shinawatra, op 1 december een bijeenkomst voor van het Thailand Soft Power Development Committee. later aangekondigd op haar sociale mediakanalen HIER dat ze had voorgesteld om van Songkran 2024 het grootste ooit te maken en er een maand lang feest van te maken in heel Thailand om toeristen van over de hele wereld aan te moedigen het festival bij te wonen, Thais van het festival te laten genieten en binnenlandse reizen aan te moedigen. De Thaise premier Srettha Thavisin is ook lid van Pheu Thai.

Het plan, genaamd World Water Festival, zou de vieringen verplaatsen van officieel slechts drie dagen naar de hele maand. Dit betekent natuurlijk niet dat de hele maand april een feestdag zou zijn, alleen dat het land de hele maand Songkran in heel Thailand zou vieren met duizelingwekkende evenementen, waterspelen, festivals, concerten, vuurwerk en meer gedurende dertig dagen. schema en alle 77 provincies versus drie dagen om reizen naar verschillende provincies en gebieden aan te moedigen en de algehele viering uit te breiden.

TPN Media merkt op dat Pattaya en een groot deel van de oostkust Wan Lai en Songkran al op andere dagen vieren, die per regio verschillen, dan de traditionele officiële nationale dagen van 13 tot 15 april. Het is onduidelijk of het voorstel op deze dagen enige verandering zal ondergaan of er mogelijk toe zal leiden dat de hele maand april open seizoen is voor wateroorlogen in Pattaya. Hoewel Songkran enorm populair is onder veel toeristen en Thais, merkt TPN-media op dat veel ex-pats, vooral ouderen, niet genieten van de waterspelonderdelen van het festival en de voorkeur geven aan traditionele vieringen.

Tijdens de Covid-19-crisis werd Songkran in 2020 volledig geannuleerd en in 2021 en 2022 beperkt tot uitsluitend traditionele activiteiten, wat veel expat-inwoners van Thailand tevreden stelde. Het festival keerde dit jaar, 2023, echter weer in volle waterwerpvorm terug en lijkt een slot te zijn dat in 2024 nog groter zal zijn, love it or hate it.

Alle foto's crediteren Paetongtarn Shinawatra Facebook.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.