Voormalige Thaise premier generaal Prayut Chan-o-cha door Zijne Koninklijke Majesteit de Koning benoemd tot nieuw staatsraadslid

Nationaal—

Op 29 november 2023 benoemde Zijne Koninklijke Majesteit Koning Vajiralongkorn een voormalige premier van Thailand, generaal Prayut Chan-o-cha, met ingang van vandaag tot nieuw staatsraadslid.

Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun heeft zo vriendelijk verordend dat het volgens een koninklijk besluit dat oorspronkelijk op 21 oktober 2022 werd uitgevaardigd, passend wordt geacht om extra geheime raadsleden te benoemen. Een staatsraadslid fungeert als een soort adviseur van de monarchie en de koninklijke familie van Thailand. (Meer hieronder)

Dit wordt uitgeoefend in overeenstemming met de artikelen 10 en 11 van de grondwet van het Koninkrijk Thailand, 2017.

Daarom heeft Zijne Majesteit zo vriendelijk de benoeming van generaal Prayut Chan-o-cha tot staatsraadslid met onmiddellijke ingang verordend.


De Privy Council of Thailand is een orgaan van benoemde adviseurs van de monarchie van Thailand. De raad bestaat uit niet meer dan achttien leden, en alleen de koning benoemt alle leden van de raad.

Generaal Prayut is momenteel het 19e gekozen staatsraadslid van Thailand.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.