Felicitatieverklaring over de vierde en vijfde vrijlating van Thaise gijzelaars

PERSBERICHT van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken wil de media informeren dat de Koninklijke Thaise Ambassade in Tel Aviv heeft bevestigd dat zes (6) Thaise staatsburgers zijn vrijgelaten op 28 (4e vrijlating) en 29 (5e vrijlating) november 2023 (lokale Israëlische tijd).

Ze bevinden zich nu in het aangewezen Shamir Medical Center en zullen de nodige medische controles ondergaan, terwijl het personeel van de Royal Thai Embassy klaar staat om contact op te nemen met hun families.

Dit brengt het totaal aantal vrijgelaten Thaise gijzelaars op 23, waarvan er nog 9 in gevangenschap verblijven.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken feliciteert de onlangs vrijgelaten gijzelaars en hun families van harte en bedankt alle partijen die betrokken zijn geweest bij de inspanningen om tot deze laatste vrijlating te komen.

Voor de resterende 9 Thaise gijzelaars blijft de Koninklijke Thaise Regering alle inspanningen leveren om hun zo spoedig mogelijk veilig vrij te laten, terwijl zij zich voorbereidt op het zo snel mogelijk terugbrengen van degenen die al zijn vrijgelaten na hun voorlopige controles naar Thailand.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.