CAAT behandelt klachten over vluchtherschikking door Nok Air en pleit voor passagiersrechten

Nationaal—

Op 28 november 2023 maakte de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) tijdens bijeenkomsten op 13 en 20 november publiekelijk een gesprek met Nok Air bekend over klachten over het regelmatig herplannen van vluchten.

Volgens een rapport van Thaise verslaggevers plaatsten veel internetgebruikers hun kritiek op sociale media over het feit dat Nok Air hun vluchten zou hebben verplaatst.

Een van de netizens klaagde dat Nok Air naar verluidt zijn vlucht had verplaatst van 7:10 uur naar 11:35 uur, Phuket (HKT) naar Don Mueang (BKK), met als gevolg dat een andere niet-geïdentificeerde netizen zijn vlucht van BKK naar Chiang Mai miste ( CNX) van de vertraging, meldden Thaise nationale media.

Daarom gaf CAAT richtlijnen voor betere vluchtbeheerplannen, aangezien de komende festivals voor de nieuwjaarsvakantie in december plaatsvinden. De luchtvaartmaatschappijen in Thailand kregen het advies om bij vluchtvertragingen vooraf de samenwerking te zoeken met de luchthaven van bestemming, zodat passagiers de problemen en richtlijnen van de luchthaven konden onderkennen.

Bovendien moeten de luchtvaartmaatschappijen, in geval van annulering of wijziging van vluchten van luchtvaartmaatschappijen, om de rechten van passagiers te beschermen, hen eten en drinken verstrekken terwijl ze op de vluchten wachten. Het wijzigen van het vluchtschema door de luchtvaartmaatschappijen moet zonder extra kosten gebeuren en luchtvaartmaatschappijen kunnen een terugbetaling aanbieden of het tarief behouden voor toekomstige reizen met hen op de volgende vlucht van de klant.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.