Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: kabinet keurt wet inzake huwelijksgelijkheid goed en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 20 november 2023, tot zondag 26 november 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De Metropolitan Police vraagt ​​het publiek om een ​​Thaise vrouwelijke verdachte te vinden die betrokken zou zijn bij de moord op een Taiwanese man in een hotel in Bangkok.

In de kamer waar een Taiwanese man werd vermoord in een hotel in Bangkok werden veel valse dollarbiljetten gevonden, samen met een vervalsingsmachine, zeggen politieagenten die bekend zijn met het onderzoek.

De omstandigheden achter het bizarre incident worden nog onderzocht.

2. Het Thaise kabinet heeft de Marriage Equality Bill groen licht gegeven om de weg vrij te maken voor de legalisering van het homohuwelijk.

De Marriage Equality Bill zal naar verwachting formeel worden ingediend tijdens de komende zitting van het Parlement, die op 12 december 2023 zal beginnen.

3. De Thaise politie heeft een Chinese vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mensenhandel, die in de omgeving van Bangkok om geld zou hebben gesmeekt.

Van 10 tot 20 november 2023 werden zes vermeende Chinese bedelaars gevangengenomen.

Dit incident heeft ook geleid tot een reeks repressie tegen buitenlandse bedelaars in Thailand.

4. Op 24 november bracht het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Thailand een felicitatieverklaring uit over de vrijlating van de eerste lichting van twaalf Thaise gijzelaars..

De Koninklijke Thaise Regering spreekt haar dank uit aan allen van wie zij hulp zocht bij het veiligstellen van de vrijlating van deze eerste gijzelaars die door Hamas in de Gazastrook werden vastgehouden.

5. De Tourism Authority of Thailand (TAT) nodigt iedereen uit om een ​​van de oudste en kleurrijkste festivals van Thailand te ervaren en tegelijkertijd inzicht te krijgen in de charmante tradities van Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai en Tak tijdens het Loi Krathong Festival 2023 in Bangkok. Phadung Krung Kasem-kanaal.

TAT moedigt iedereen aan om krathongs te gebruiken die zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen en het drijven te beperken tot één krathong per gezin, waar in Thailand ze het festival ook vieren.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.