Koninklijke Thaise Marine redt 21 mensen op een boot in Songkhla

Songkhla –

De Royal Thai Navy redde 21 mensen, waaronder drie buitenlanders, nadat een bootmotor defect was in Songkhla.

Dat meldde het Royal Thai Navy Second Area Command op maandag 27 novemberth) om 10:10 uur kregen ze vanaf een boot in nood die wetenschappelijke onderzoeken uitvoerde te horen dat er in totaal 21 mensen op de boot waren, waarvan 15 bemanningsleden, een leraar, twee studenten van de Faculteit Visserij van een universiteit in Songkhla en drie onbekende buitenlanders.

De boot was oorspronkelijk op 23 november vertrokken vanaf een pier in Songkhlard. Ze waren bezig met het testen van apparatuur voor bodemonderzoek in zee toen de bootmotor defect raakte en de bootkapitein de controle over het schip niet meer kon terugkrijgen.

Alle mensen op de boot werden op maandag 8 november om 00 uur veilig teruggebracht naar de landing. De boot werd later weer aan land getrokken door het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het schip.

Het incident wordt naar verluidt vanaf het moment van schrijven beoordeeld door relevante instanties.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.