Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: villa's overvallen in Rawai, naar verluidt betrokken bij grote illegale gokwebsite, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 20 november 2023 tot en met zondag 26 november 2023.

  1. Een verdachte is beschuldigd van poging tot moord na een schietpartij nabij Bang La Road, Patong, waarbij drie mensen gewond raakten.

Negen mannen renden om onbekende redenen op de verdachte af op Bangla Road. De verdachte rende vervolgens weg van Bangla Road naar het nabijgelegen Soi Laos voordat hij een pistool gebruikte om op hen te schieten. Alle negen mannen werden ook beschuldigd van geestelijk en lichamelijk letsel.

2. Een medewerker van een uitgaansgelegenheid aan de Bangla Road werd gearresteerd nadat werd betrapt dat hij medicijnen als illegale drug aan toeristen verkocht.

De verdachte werd aangetroffen met vijf kleine plastic zakjes met Tramadolpoeder. De Phuket Express merkte op dat Tramadol een medicijn is dat wordt gebruikt voor ernstige pijnverlichting. De kracht van Tramadol lijkt een beetje op heroïne en cocaïne, aldus de verdachte, en hij wist klanten voor de gek te houden.

3. De DSI deed een inval in twee luxe villa's in Rawai nadat werd ontdekt dat een verdachte betrokken was bij een grote illegale online gokwebsite.

De verdachte werd gearresteerd op de internationale luchthaven Suvarnabhumi. Hij wordt beschuldigd van het aanbieden van illegale online gokdiensten en het witwassen van geld.

4. Een Amerikaanse toerist in Phuket is dood verklaard na het snorkelen op een eiland in Phang Nga.

De man arriveerde op 18 november in Phuketth, 2023 vanuit Hong Kong.

5. De laatste verdachte die betrokken zou zijn bij de schietpartij op een Dusit Technical College-student in Bangkok heeft zich overgegeven aan de politie in Thalang.

Op 20 november 2023 ontvingen Dusit-politieagenten een schietmelding op Ranong Soi 2, Dusit, Bangkok. Er werd één slachtoffer gemeld als een van de studenten van het Dusit Technical College.

De drie belangrijkste vermoedelijke verdachten werden geïdentificeerd. Een van de vermeende verdachten gaf zich vrijwillig over en werd publiekelijk geïdentificeerd als de heer Akkaraphon Sirimekanon, een 22-jarige voormalige student aan een universiteitsinstelling in Thonburi.

Deze zaak heeft geleid tot grote discussies over wapens in Thailand.

Dat was het voor deze week, wees voorzichtig en wees veilig!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.