Man gearresteerd wegens het illegaal vangen van acht apen in Phang Nga

Phang Nga-

Een man van middelbare leeftijd werd gearresteerd met acht makaken die illegaal waren gevangen en vervolgens in beslag werden genomen door relevante functionarissen in het Khura Buri-district.

Op donderdag (23 novrd), arresteerde een team van functionarissen onder leiding van het districtshoofd van Khura Buri, de heer Wiyut Thongpaen, en de grenspolitiedivisie 425 de heer Gopon Jamnong, 58, een lokale inwoner van Khura Buri. Hij werd gearresteerd in zijn huis in het subdistrict Bang Wan. Van hem werden acht levende Zuidelijke varkensstaartmakaken in beslag genomen.

De arrestatie volgde nadat relevante functionarissen door een bezorgde burger op de hoogte waren gebracht dat er een lokale man in het gebied was die illegaal wilde dieren ving om te verkopen.

Dhr. Gopon gaf tegenover de politie toe dat alle makaken door hem in de val waren gelokt. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij de makaken had gevangen in een bos vlakbij zijn huis. Het was de bedoeling dat de makaken naar niet-geïdentificeerde klanten zouden worden gestuurd die ze in Surat Thani en Maleisië hadden besteld.

De heer Gopon werd naar het politiebureau van Khura Buri gebracht waar hij werd beschuldigd van het zonder toestemming vangen van beschermde wilde dieren.

De apen zullen worden geïnspecteerd en behandeld voor eventuele medische problemen en vervolgens veilig worden vrijgelaten in hun oorspronkelijke habitat, aldus de heer Wiyut.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.