Vier buitenlanders en twee Thais uit Phuket gered nadat water lekt in jacht in Krabi

Krabi-

Vier buitenlanders en twee Thais uit Phuket werden gered nadat er water in een jacht was gelekt in de buurt van het eiland Lanta het afgelopen weekend.

Dat vertelde het Royal Thai Navy Third Area Command aan de Phuket Express op vrijdag 24 novemberth) om 6 uur hebben marineofficieren gestationeerd op het eiland Lanta Noi en personeel van het Mu Ko Lanta National Park zes mensen gered op een jacht nabij de Vijf Eilanden (Koh Haa).

Er waren vier buitenlanders (allen mannen) en twee Thais (1 man, 1 vrouw) op het jacht. Ze raakten niet gewond. Ze reisden met het jacht vanuit Phuket toen het jacht werd geraakt door een golf voordat het vast kwam te zitten op een rots, waarna er water in het jacht lekte. Ze werden allemaal veilig teruggebracht naar het vasteland

Er werd gebruik gemaakt van een waterpomp om een ​​deel van het water uit het jacht te verwijderen. Het jacht werd vastgebonden aan lege olietanks om te voorkomen dat het zou zinken, terwijl er contact werd opgenomen met de eigenaar van het jacht om het jacht terug naar het land te brengen.

De namen van degenen die bij het overstromingsincident betrokken waren, zijn door de Royal Thai Navy niet vrijgegeven aan de relevante pers.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.