Phuket waarschuwt voor drijvende lantaarns en vuurwerk

Patong-

Ambtenaren van Phuket hebben het publiek eraan herinnerd dat er geen vuurwerk of zwevende lantaarns zijn toegestaan ​​tijdens de Loy Krathong-vieringen, tenzij er vooraf speciale toestemming is gegeven door functionarissen van Phuket; voor overtredingen zullen straffen worden uitgedeeld.

De gemeente Patong, de gemeente Phuket City en de gemeente Kathu hebben het publiek herinnerd aan Loy Krathong-dag op maandag (27 november).

“Elke vorm van vuurwerk of drijvende lantaarns is in geen enkel gebied van Phuket toegestaan, tenzij er speciale goedkeuring is gegeven door districtsfunctionarissen. Bij elke overtreding kan iemand tot drie jaar gevangenisstraf krijgen of een boete van maximaal 60,000 baht, of beide.”

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.